^Back To Top
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

(Equus caballus) este un mamifer erbivor copitat de mărime considerabilă, fiind una dintre cele șapte specii moderne ale genului Equus. Face parte din ordinul Perissodactyla, familia Ecvidee.Anatomia cailor le permite să se folosească de viteză pentru a scăpa de prădători. Caii au un bine dezvoltat simț al echilibrului și instinctul de a lupta sau a fugi în caz de pericol. Legată de această necesitate de a scăpa de prădători în sălbăticie este o trăsătură neobișnuită: caii sunt capabili de a dormi în ​​picioare. Caii de sex feminin, numite iepe, au o perioadă de gestație de aproximativ 11 luni (340 de zile), iar puiul, numit mânz, poate sta în picioare și alerga la scurt timp după naștere.


CENTRUL DE ECHITATIE S.A.
Telephone: 0728 026 952
e-mail: echitatiesperanta@yahoo.com

Calul....

POIANA BRASOV

CENTRUL DE ECHITATIE POIANA BRASOV

Login Form

Bine ati Venit

   Înfiinţată în 1895, Poiana Braşov deservea ca loc turistic pentru Braşov. 

   Prima cabană a fost construită în 1904. În 1906 Poiana Braşov a fost recunoscută ca staţiune de iarnă şi trei ani mai târziu se desfăşurau primele competiţii de iarnă.
   În 1951 au ţinut loc jocurile internaţionale de iarnă a studenţilor. În zilele noastre
   Poiana Braşov seamănă mai mult cu un mic oraşel având hoteluri luxurioase şi restaurante bune.
   Centrul de echitatie situat la intrarea in statiunea Poiana Brasov va invita sa petreceti sejururi de ne uitat intr-un peisaj si o ambianta de basm.
    Centrul de echitatie va ofera atat cazare in vilele proprii cat si masa, aceasta fiind preparata in restaurantul propriu. Aveti un eveniment sau o petrecere? Nicaieri nu e mai bine decat la centrul de echitatie din Poiana Brasov.
   O atracţie deosebită în Poiana Braşov o constituie Centrul de Echitaţie. Acesta este situat în nordul staţiunii, pe stânga şoselei spre Braşov, în apropiere de Cabana Junilor. Centrul dispune de un grajd cu o capacitate de 26 cai, cu toate anexele necesare, de un manej (70x50 m) si de un teren de sport multifuncţional.
   În curtea Centrului de Echitatie a fost dat în folosinţă un popas turistic cu 12 căsuţe, bufet şi bar de zi, destinate în special celor veniţi să practice călăria.
   Turiştii pot să apeleze la sfaturile unor instructori calificaţi care sa-i iniţieze în arta călăriei. Aici se poate închiria şi echipamentul necesar practicării acestui sport, iar pentru începători sunt organizate cursuri de călărie cu o durată de 6 zile.
   De asemenea, se organizează plimbări de agrement călare, plimbări cu sarete şi sănii. În cadrul centrului sunt prezentate la cerere, demonstraţii de călărie. Te gasesti ca intre cunoscuti, inconjurat de peisaje uluitor de frumoase. Ai venit sa simti placerea de a privi caii, pasunile din care se infrupta cabalinele, ai venit pentru senzatiile unice oferite de pe spatele unui cal sau pentru a simti un bot umed care-ti cerseste bunatati. Istoria omenirii s-a facut din saua calului, iar calul a cucerit noi si noi teritorii.
   Te invit sa te lasi coplesit de delicatetea acestor animale si sa le admiri intr-un spatiu in care se manifesta in voie si nu mai stau in fata carutei. Ferma montana de cai s-a nascut dintr-o pasiune profunda si de nestavilit pentru cai, a caror numar a crescut de la an la an, ajungandu-se la aproximativ 30 de "membri de familie". Pentru tatal Centrului de echitatie, caii sunt parte din familie si beneficiaza de cele mai bune tratamente. Fiind un medic veterinar vestit pe vale, an de an si-a concretizat tot mai mult visul de a crea o pensiune atat pentru cai, cat si pentru calareti. Ferma detine cai pentru agrement, lipitani si metisii lor,ponei,arabi si metisii acestora,intr-o paleta variata de culori.Cu acestia va puteti aventura la excursii in grup-calare pe teren variat din Poiana Brasov, se fac plimbari cu atelaje, cu sania, cursuri de echitatie pentru incepatori..
 

Blue Flower

Visitors Counter

242908
TodayToday55
YesterdayYesterday135
This_WeekThis_Week637
This_MonthThis_Month1618
All_DaysAll_Days242908
Copyrigcht © 2015 Pentru cei ce iubesc cai